banner

luleposten
Hem Föreningen Styrelsen Aktiviteter Övrigt Gästbok Porsörundan 2011

Boule Bowling Bangolf Skidor Löpning Cykel Simning Kubb Skidor

 

Skidor 2009

 

 

Hågkomster från Postskidan i Luleå

 

Med ett visst vemod lämnar vi nu projekt Postskidan bakom oss.

 

Det har varit en jobbig men rolig färd som hade sin kulmen den 12 mars 2005.

 

Våra försök att smyga in lite kulturell bildning under fredagen bestod även denna gång av en vandring i Gammelstads kyrkby.

 

Åtta föranmälda blev faktiskt hela trettiotre fullföljande, varav flertalet även deltog i den efterföljande middagen på det trivsamma Margaretas värdshus.

 

Lördagens kanonväder med sol och några minusgrader var en perfekt inramning till en härlig skidtur i det böljande landskapet.

 

Med blandade stilar, men gott humör lämnade åkarna Kronans Skidstadion för en tur i de djupa skogarna runt Ormberget.

 

En del åkare hedrade det gamla militärområdet med att använda en åkstil som påminde om det som kronans käcka gossar brukar kalla ”ålning medelst hasning”, men alla verkade njuta av de perfekta spår som erbjöds.

 

St. Molly med Eva inledde After-skin med en häftig version av ”Let me entertain you”, Robbie Williams gamla slagdänga och de fortsatte att roa oss med härlig musik under tiden som vi kunde inmundiga en Taco-buffé och läppja på något läskande fluidium.

Efter After-ski var det några timmars uppehåll för tvagning, ombyte och stilla kontemplation så att man med laddade batterier kunde inträda i Statts anrika lokaler för en kamratmiddag med tillhörande dans.

 

Samtidigt som vi avnjöt en delikat middag så började den svenska uttagningen till Melodifestivalen, denna karaokefest där man inte ens har råd med orkester längre.

 

Vinnare blev visst shejk Stenmarck som sjöng om ökenstaden Las Vegas.

 

Vad är väl denna stad med sin plastiga fasad fylld med silikonstinna blondiner och tupéklädda dollarmiljonärer proppade med Viagra och blodtrycksmediciner jämfört med ett vintrigt Luleå och 400 postisar med hälsans rodnad på kinderna efter en dag i skidspåren.

 

När vi laddat vår lekamen var det så dags att tråda dansen, det fanns något för alla.

 

På stora golvet spelade Boogart, en av landets bästa dansorkestrar, på lilla golvet en dj som lirade gamla vax och st. Molly spelade i baren för den som ville vila sina trötta ben.

 

Om vi i framtiden anordnar ett nytt arrangemang hoppas vi att ni känner för att än en gång besöka Luleå och att ni kan rekommendera oss för era arbetskamrater.

 

 

Tack för denna gång

Inga-Britt, Marie, P-O, Janne, Peter, Harry, Ingvar,

 Kjell, Tommy, Åke, Bengt och Christer

 

RESULTAT  
5 km utan tid  

 

 

 

 

Copyright 2007 Lulepostens IF